Moja fobia a orchidea

22. marca 2010, hexe, Udialo sa..

Dnesny den sa niesol v myslienke: „Krasa nie je vsetko.“ Tym vobec nenarazam na vonkajsiu, vnutornu, ludsku ci inu krasu. Islo skor o orchideu. Ano, presne tak. O orchideu. Moja fobia je totiz silnejsia nez zdravy rozum :). Dnes mi kolegyna poslala sprava a tam bol clanok o orchidei. Potom, co som si to precitala ma az zamrazilo.. No jo, to sa stane len mne, kolegyni a mozno inym co trpia touto fobiou. Netusim kedy sa to vo mne objavilo no uz len myslienka na to = brr..Fuuj :D. Neznesiem pohlad na to, na obrazok a nie este to mat aj blizko seba ci v izbe. Ale tak povedzme si – som len obycajna zena, ktora sa nemusi neustale tvarit, ze zvladne vsetko uplne s lahkostou :). No ale teraz k veci. Clanok bol o tom, ze jedna zena si kupila orcideu v kvetinaci, v jednom znamom obchode u nas. Ked ju polievala zvrchu, tak pocula dake kvilenie, piskot.. Tak zavolala do obchodu, kde ju kupila a ti jej povedali, aby zavrela vsetky okna, dvere a aby odisla z bytu. Za chvilu tam dosli akysi chlapici a orchideu odniesli v dacom uzavretu. Islo o to, ze ked pocujete tento zvuk pri polievani, tak pod orchideou, v kvetinaci ma hniezdo tarantula.

Samozrejme mozno to je daky vymysel a mozno sa to vyskytne u nas uplne minimalne, no moja arachnofobia mi urcite zaruci ruseny spanok, kedze ich doma mame 2. 😀 Je mi jasne, ze uz blaznim ale nepomozes si. Teda ja urcite ne. Aj ked ma ktokolvek presveci o tom, ze tam nic neni a sama som nic nepocula, par dni este na to istotne budem mysliet.

Len dufam, ze sa v noci nevykradnem z postele, nevezmem noz alebo vidlicku a nedopicham korene tej krasnej kvetiny v snahe vykynozit hniezdo (zrejem neexistujucej) tarantuly.. 😀